Agenda

Monumentenagenda

mei
22
wo
2019
DEBAT ‘UITZICHT EN INZICHT – HOOGBOUW IN DEN BOSCH’ @ Verkadefabriek
mei 22 @ 20:00 – 22:00

Den Bosch heeft zich lang verre gehouden van hoogbouw in de stad; geen toren mocht de Sint-Jan naar de kroon steken. Zelfs het Provinciehuis werd om die reden naar de stadsrand verbannen.

Rond de eeuwwisseling keerde het tij. De succesvolle ontwikkeling van het Paleiskwartier schreeuwde om hoogbouw en in 2003 boog de stad zich over een hoogbouwnota om helder te krijgen wat wel en niet kan. Toch bleef hoogbouw een discussiepunt in de stad. Zo kregen bewoners van het gebied rond de IJzeren Vrouw uiteindelijk hun zin bij het aftoppen van de Amazones van Liesbeth van der Pol.

Inmiddels wordt er door een aantal politieke partijen voorzichtig geopperd de nota hoogbouw uit 2003 te moderniseren. Om de woningnood en de verdichting van steden. Maar ook om de vraag of de stad nog wel genoeg lef en visie toont (Brabants Dagblad). Redenen genoeg voor een openbaar debat over hoogbouw in Den Bosch, met voor- en tegenstanders, ontwikkelaars, gemeenteraadsleden en stadsbewoners.

Het gratis debat vindt plaats op woensdag 22 mei, van 20.00 tot 22.00 uur, in de Verkadefabriek (Boschdijkstraat 45). De precieze invulling en de gasten van de avond maken we hier binnenkort bekend.

sep
11
wo
2019
Monumentenavond & Monumentenonderscheiding 2019
sep 11 @ 19:30 – 22:00
sep
14
za
2019
Open Monumentendag @ 's-Hertogenbosch
sep 14 – sep 15 hele dag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: