Fort Isabella

een historisch verhaal in de natuur

De Natuur- en Milieugroep Vught heeft het initiatief genomen om samen met andere natuurorganisaties en belangenbehartigers vanuit de cultuurhistorie een visie te ontwikkelen op de toekomst van Fort Isabella. We nodigen U uit om mee te denken.

Fort Isabella (1620) was in het verleden een plek van krijgheren en vechters en een strategische plek tussen Vught en ’s-Hertogenbosch om de stad te beschermen.

Tot 2012 had het fort een duidelijke functie. In 2012 kwam het fort vrij door het wegvallen van de huisvesting voor asielzoekers. Het gemeentebestuur van Vught is sindsdien op zoek naar een nieuwe functie voor het fort.

De hoofdlijnen van de visie zijn:

- de historie zichtbaar maken

- kansen voor de natuur

 

.

Steun ons door uw bijdrage

Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg is voor haar bestaan financieel afhankelijk van giften van particulieren en van sponsoren.

Draagt u 's-Hertogenbosch een warm hart toe, steun ons dan om deze prachtige historische stad te behouden voor toekomstige generaties.

Wellicht kan de stichting ook iets voor ú betekenen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag met u de mogelijkheden!

Fotogalerij

De fotogalerij toont diverse objecten in het Bossche.

NEEM CONTACT MET ONS OP