Nieuws

Beeldmerk ’-Hertogenbossche Monumentenzorg

07-jan-2019

Bossche architect Jan van der Eerden (92) overleden

Jan van der Eerden, de Bossche architect die zich met zijn plaatsgenoot Hein Bergé verzette tegen het dempen van de Binnendieze in Den Bosch, is zaterdag op 92-jarige leeftijd overleden.

Van der Eerden was bestuurslid van de stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg .

Bron: Brabants Dagblad


22-dec-2018

Monument: Hier stond ooit een stadskasteel

Het pand aan de Markt 73, op de hoek van de Marktstraat, is een winkel-woonhuis met achterhuis. Het is in 1910 gebouwd in eclectische stijl met neorenaissance elementen naar ontwerp van de architect K.C. Suyling. Een deel van de fundamenten en zijmuur behoorde tot het stadskasteel ‘De Roodenburg’ uit de 12e eeuw, dat in 1910 is gesloopt. Sinds mei 2001 staat het pand geregistreerd als rijksmonument.

Bron: Stadsblad Den Bosch


05-sep-2018

Kritiek op gemeente tav leegstand en trage plannen voor monumenten

De eerste vernieuwde bijeenkomst van de stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg,  die voortaan de Bossche Monumentenavond heet, had een volgepakt programma. Kritiek op gemeente tav leegstand en trage plannen voor monumenten spitsten bij de belangstellenden die met  250  belangstellenden ruim vertegenwoordigd waren, de oren.

Bron: Bastion Oranje


20-dec-2017

Voorzitter Van Heijningen bij monumentenzorg opgevolgd door Van Beers

Voorzitter Jan van Heijningen van de Stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg wordt na zeven jaar opgevolgd door Henk van Beers, oud-raadslid en wethouder in Rosmalen en oud-burgemeester van onder meer Roermond. 

Bron: Brabants Dagblad