De stichting staat voor behoud en toekomst van Bossche monumenten in hun cultuurhistorische omgeving. Met respect voor, en kennis van het verleden zijn we in staat te verbinden met toekomstige generaties. Door monumenten levend te houden zijn ze een blijvende inspiratie voor een ieder. Dat doen we door te signaleren, te adviseren en te activeren.

Lees meer...

De stad 's-Hertogenbosch en haar omgeving (circumvallatie) bezit een schat aan sporen uit het verleden. Dit zijn gebouwen, stratenpatronen, landschappen en rivierlopen, die in de loop der tijden door mensenhanden zijn gevormd en voorzien zijn van verhalen. Deze sporen zijn zichtbare getuigenissen, maar vaak ook onzichtbare, verborgen achter gevels of onder de grond.

Lees meer...

De Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg is in 1949 opgericht door burgemeester mr. H.J.M. Loeff. Hij was bezorgd over de slechte toestand van de monumentale gebouwen in de stad. In 1949 was men erg druk met de wederopbouw en de burgemeester zag een duidelijke rol voor een particuliere stichting, met financiële ondersteuning van de gemeente.

Lees meer...

Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg
tav Henk Hendrix
Water en Vuurplein 5
5211 WS 's-Hertogenbosch

tel. +31 (0)6 5429 5701
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rekeningnummer:
IBAN: NL90FVLB0225183218
BBAN: 225183218
t.n.v. Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg te 's-Hertogenbosch

.

Steun ons door uw bijdrage

Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg is voor haar bestaan financieel afhankelijk van giften van particulieren en van sponsoren.

Draagt u 's-Hertogenbosch een warm hart toe, steun ons dan om deze prachtige historische stad te behouden voor toekomstige generaties.

Wellicht kan de stichting ook iets voor ú betekenen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag met u de mogelijkheden!

Fotogalerij

De fotogalerij toont diverse objecten in het Bossche.

NEEM CONTACT MET ONS OP